Slechte staat Oost-Europese trucks baart politie zorgen

381

CUXHAVEN – Bij een technische controle van twintig vrachtwagens op de A27 door de Duitse politie vertoonden alle trucks één of enkele gebreken. Vooral de slechte staat van Oost-Europese vrachtwagens viel de politieagenten op. Verbaasd waren de agenten over de staat van een vrachtwagen uit Iran.

Slechte staat Oost-Europese trucks baart politie zorgenVooral tankwagens uit Oost-Europa bleken vaak in slechte staat en levensgevaarlijk. De toestand van sommigen van deze vrachtwagens was zo slecht dat deskundigen reparaties uitsloten omdat de kosten niet in verhouding zouden staan tot de restwaarde van de truck.

Geen zonder gebrek

Van de twintig vrachtwagens bleek geen enkele zonder gebrek. Vijf chauffeurs waren in staat om hun reis voort te zetten. Zij hoefden alleen maar meteen kleine reparaties uit te voeren. De overige vijftien voertuigen waren echter in zodanige slechte staat dat het onmogelijk was om de reis voort te zetten. In samenwerking met onafhankelijke deskundigen werden de voertuigen onderzocht en verboden de autoriteiten van het district Cuxhaven uiteindelijk het verder rijden.

Volgens de politie kunnen vrachtwagens in deze staat voor zware verkeersongevallen zorgen. ‘Bij een plotselinge file zijn deze voertuigen niet in staat om op tijd vanuit volle snelheid voor de file tot stilstand te komen. Daarom moeten we deze voertuigen uit het verkeer halen. Al was het alleen maar om deze verschrikkelijke verkeersongevallen gericht te voorkomen.’

Beangstigend

Samenvattend stelt de politie vast dat het resultaat van de controle beangstigend was. ‘De ernst van de tekortkomingen van breuken tot het falen van de rem maakt duidelijk dat herhaaldelijk voertuigen zijn aangetroffen die niet in deze toestand aan het wegverkeer zouden moeten deelnemen. Deze voertuigen vormen een aanzienlijk risico. De chauffeurs brengen niet alleen zichzelf in gevaar, maar vaak ook volledig onschuldige weggebruikers.’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief