Shuttle Coevorden-Malmö nog niet vol, maar wel groeiende

879

COEVORDEN – Hij vindt het overdreven om te stellen dat de spoorshuttle van Coevorden naar Malmö  inmiddels is volgeboekt, maar Jean Philippe Florijn van KombiVerkehr ziet wel een duidelijke lijn omhoog qua bezetting en meer belangstelling van verladers uit zowel Nederland als Zweden.

dryport4‘Coevorden doet het gewoon al goed ten opzichte van de verwachtingen, in Bad Bentheim hebben we nog ruimte in de aanbieding. Ik verwacht ook daar binnen afzienbare tijd een verdere groei qua ladingaanbod. Zeker gezien de serieuze contacten die lopen.’

Overtuigingskracht nodig

Volgens de manager Benelux van KombiVerkehr kost het tijd en overtuigingskracht om verladers van de ene transportweg op de andere te krijgen. ‘Er is een groep die echt de kat uit de boom kijkt. Ze hebben wel een positieve houding, maar willen toch eerst zien of er continuïteit in de verbinding zit.’ Florijn is daarvan overtuigd, zegt hij. Ook Zweedse bedrijven zijn voorzichtig om een overstap te maken naar het internationale spoor. ‘Maar dat past sowieso in de Zweedse cultuur. Het gaat daar allemaal nog iets bedachtzamer dan hier.’ (Bron: Dryport)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief