Shipyard Peters in Kampen vraagt faillissement aan

418

Shipyard Peters in Kampen heeft het faillissement aangevraagd. Vanmiddag heeft het bedrijf het personeel ingelicht. De rechtbank in Zwolle doet morgen uitspraak.

Volgens RTV Oost had de vakbond FNV de honderd werknemers opgeroepen naar de werf te komen om duidelijkheid te krijgen over de toekomst. Shipyard Peters stuurde vorige Peters Shipyards stuurt personeel vanwege problemen naar huisweek de medewerkers naar huis. De directie van de werf zegt het slachtoffer te zijn geworden van de economische crisis.

Als de rechtbank morgen het faillissement uitspreekt, worden de medewerkers ontslagen. De FNV verwacht dat de curator daarna probeert door te starten.

Greenstream

In maart 2013 werd op de werf in Kampen nog ’s werelds eerste, volledig door LNG (Liquid Natural Gas) aangedreven binnenvaarttanker te water gelaten. Deze LNG Greenstream Tanker is ontworpen en gebouwd door Peters Shipyards en wordt geëxploiteerd door het Nederlandse Interstream Barging (ISB). Dit was het eerste van twee nieuwe, op LNG varende binnenvaarttankers die Shell gaat charteren.

1896
Peters Shipyards begon in 1896 in Dedemsvaart als nieuwbouw- en reparatiewerf voor de binnenvaart. Na een gestage groei is de werf in de jaren ’60 van de vorige eeuw verhuisd naar de huidige locatie in Kampen. Ruim tien jaar geleden is, vanuit de ervaring in de binnenvaart, via ‘short sea shipping’ de ontwikkeling van zeeschepen gestart. De laatste jaren richt Peters Shipyards zich volledig op de nieuwbouw van schepen. (Bron: RTV Oost)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief