Shipyard Peters Kampen failliet

790

Scheepswerf Peters uit Kampen is failliet. De honderd medewerkers staan op straat. De rechtbank in Zwolle sprak dinsdag 8 april het faillissement uit.

Shipyard Peters vroeg maandag het faillissement aan waarna het bedrijf het personeel inlichtte. Shipyard Peters stuurde vorige week de medewerkers naar huis. De directie van de Peters Shipyards stuurt personeel vanwege problemen naar huiswerf zegt het slachtoffer te zijn geworden van de economische crisis.

Greenstream

In maart 2013 werd op de werf in Kampen nog ’s werelds eerste, volledig door LNG (Liquid Natural Gas) aangedreven binnenvaarttanker te water gelaten. Deze LNG Greenstream Tanker is ontworpen en gebouwd door Peters Shipyards en wordt geëxploiteerd door het Nederlandse Interstream Barging (ISB). Dit was het eerste van twee nieuwe, op LNG varende binnenvaarttankers die Shell gaat charteren.

1896
Peters Shipyards begon in 1896 in Dedemsvaart als nieuwbouw- en reparatiewerf voor de binnenvaart. Na een gestage groei is de werf in de jaren ’60 van de vorige eeuw verhuisd naar de huidige locatie in Kampen. Ruim tien jaar geleden is, vanuit de ervaring in de binnenvaart, via ‘short sea shipping’ de ontwikkeling van zeeschepen gestart. De laatste jaren richt Peters Shipyards zich volledig op de nieuwbouw van schepen.

Curator
Als curator heeft de rechtbank de heer mr. P.A.M. Manning van het kantoor Benthem Gratama Advocaten uit Zwolle aangesteld. De rechter-commissaris in dit faillissement is mevrouw mr. J.M. Marsman. (Bron: Rechtbank Zwolle)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief