Shell opent zeven LNG-tankstations voor zware vrachtwagens

718

Shell gaat de de komende jaren in Nederland maximaal zeven LNG-tankstations voor zware vrachtwagens openen. De tankstations van Shell komen op commercieel interessante plaatsen bij al bestaande stations langs de snelweg die het beste aansluiten bij de wensen van de klant, op voorwaarde dat ondersteunende regelgeving van kracht is.

Shell opent zeven LNG-tankstations voor zware vrachtwagensVolgens Lauran Wetemans, General Manager van de divisie Downstream LNG, is Shell de eerste grote olie- en gasmaatschappij die in Nederland LNG aanbiedt als brandstof voor zware vrachtwagens. ‘Het is een belangrijke stap voor Shell en de branche voor LNG-brandstof. Want hiermee laten we aan klanten en regelgevende instanties zien dat we serieus nadenken over hoe we van LNG een concurrerende en aantrekkelijke brandstof kunnen maken. LNG past heel goed binnen het aanbod van Shell en is een uitstekende keuze voor zwaartransportbedrijven.’

LNG-schepen
In april is het eerste volledig door LNG aangedreven binnenvaartschip, dat door Shell is gecharterd en in Nederland is gebouwd, in gebruik genomen voor vervoer van olieproducten over de Rijn. Het is de bedoeling dat een tweede schip later dit jaar in de vaart komt. Shell is tevens medeoprichter en actief lid van het Nationaal LNG Platform in Nederland, dat regelgevende instanties, het bedrijfsleven en klanten nader tot elkaar brengt. Doel daarvan is het vastleggen van standaard operationele richtlijnen en om afspraken over vergunningafhandeling en passende accijns te bespoedigen, teneinde deze industrie sneller te kunnen ontwikkelen.

LNG-overname
In 2012 nam Shell Gasnor over, een Noorse marktleider in LNG als transportbrandstof. In maart 2013 zijn in Alberta, Canada, de eerste drie LNG-tankstations van Shell geopend. Shell en TravelCenters of America LLC hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een Amerikaans nationaal netwerk met LNG-tankstations voor klanten die actief zijn op het gebied van zwaar wegtransport.

Meer nieuws over wegvervoer