Shell opent tweede tankstation voor LNG in Waalwijk

561

WAALWIJK – Nadat recent al het eerste Europese Shell LNG-station werd geopend in Rotterdam Waalhaven, opende Shell onlangs haar tweede tankstation voor LNG (liquefied natural gas). Het station bevindt zich op de Spuiweg 25 op Bedrijvenpark Haven Zes, aan de A59 in Waalwijk.

Shell opent eerste Europese LNG-tankstation voor vrachtwagensWaalwijk is een belangrijk logistiek knooppunt, dat steeds meer in opkomst is. De focus op logistiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen maakt het gebied een logische plek voor het plaatsen van LNG-faciliteiten voor vrachtwagens. Dat vindt ook Kivits-Drunen, dat sinds 2011 een logistiek centrum runt op Haven Zes en als eerste klant gebruik gaat maken van het nieuwe LNG-station. ‘Ik ben erg blij met deze samenwerking met Shell. Het rijden op LNG is een belangrijke stap in de verduurzaming van ons transport en de reductie van onze CO2-uitstoot,’ aldus Rob van Opzeeland, eigenaar van Kivits-Drunen.

‘Mooie mijlpaal’

Shell ziet LNG als schoner en concurrend alternatief voor diesel voor het zware wegtransport en heeft het streven het netwerk aan LNG-tankstations in de toekomst verder uit te bouwen op andere logistieke knooppunten. ‘De opening van het eerste station in Rotterdam Waalhaven heeft Shell LNG op de kaart gezet,’ zegt Thomas de Boer, Netwerkmanager bij Shell. ‘Met de opening van dit tweede LNG-station in Waalwijk is de volgende stap gezet naar een dekkend netwerk aan Shell LNG-stations in Nederland. Een mooie mijlpaal!’ (Bron: Shell)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief