Shell opent eerste Europese LNG-tankstation voor trucks

793

ROTTERDAM – Shell opent in Rotterdam Waalhaven het eerste LNG-tankstation (Liquefied Natural Gas) voor vrachtwagens in Europa. Het station ligt nabij de A15, die een belangrijke route vormt voor vrachtwagens richting België, Frankrijk en het Duitse Ruhrgebied.

Shell opent eerste Europese LNG-tankstation voor vrachtwagensWegtransportbedrijven maken in toenemende mate de keuze voor LNG brandstof in plaats van de gebruikelijke diesel, omdat het concurrerend kan zijn voor vrachtwagens. De brandstof is schoner dan diesel ten aanzien van de uitstoot van fijnstof, zwavel- en stikstofoxides, en het kan een reductie opleveren van broeikasgasemissies.

70.000 liter

Het nieuwe station heeft een capaciteit van 70.000 liter LNG, en kan op dagbasis zo’n 170 vrachtwagens van vloeibaar aardgas voorzien. De transportbedrijven SUEZ environnement NL (voorheen SITA NL), Vos Logistics en ABS Trucking behoren tot de eerste klanten van het station.
‘Het is fantastisch om klanten nu hun vrachtwagens te zien vullen met LNG bij dit Shell-tankstation, waar klanten voorheen al FuelSave Diesel en GTL Fuel konden tanken’, zegt Giorgio Delpiano, General Manager Commercial Fleet. ‘We zijn er trots op het voortouw te nemen in de ontwikkeling van veilige en kostenefficiënte LNG-brandstoftechnologie.’

‘LNG brandstof kan een interessante optie voor transportbedrijven zijn’, zegt Lauran Wetemans, General Manager Downstream LNG. ‘We verwachten dat LNG een groter aandeel gaat krijgen in de toekomstige brandstoffenmix, en we blijven samenwerken met motorfabrikanten, klanten en beleidsmakers om het gebruik van LNG als transportbrandstof te bevorderen.’

Meer stations

Shell heeft het voornemen om meer LNG-tankstations in Nederland te openen wanneer de vraag toeneemt. De LNG voor het tankstation wordt geleverd via een speciale laadfaciliteit voor tankwagens, dat onderdeel is van de break bulk terminal bij GATE (Gas Access To Europe) op de Maasvlakte. (Bron: Shell)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief