SGP Zeeland houdt binnenvaartontbijt

2327
Het gratis ontbijt van de SGP begint om 8 uur en duurt tot ongeveer half elf. (Foto Erik van Huizen)

NIEUWDORP De SGP-Statenfractie Zeeland houdt zaterdag 17 maart een ontbijt met de binnenvaartsector. Het ontbijt voor binnenvaartschippers en meewerkende familieleden of kennissen is volgens de SGP de gelegenheid om informeel met provinciale en landelijke bestuurders in gesprek te gaan over de kansen en uitdagingen voor de sector.

Tijdens het ontbijt zijn Bert-Jan Ruissen (lijsttrekker Europees Parlement en fractievolger SGP Tweede Kamer), Harry van der Maas (gedeputeerde Provincie Zeeland) en Ad Dorst (Provinciaal Statenlid Zeeland) aanwezig om over verschillende actuele onderwerpen het gesprek aan te gaan. Zo is er onder meer aandacht voor de veiligheid op de Ooster- en de Westerschelde, de schutcapaciteit Volkerak en Kreekrak en het belang van spuien sluizen Terneuzen, bebouwing aan vaarwegen, faciliteiten zoals overnachtingsmogelijkheden, de infrastructuur en milieuregels.

Het gratis ontbijt begint om 8 uur op de Landlustweg 1, 4455 TK in Nieuwdorp en duurt tot ongeveer half elf. Aanmelden is in verband met de catering verplicht en kan via de website van de SGP Zeeland.