Seminar van CBRB en IVR over Duitse wet op minimumloon

615

ROTTERDAM – Het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) en IVR houden donderdag 29 januari een seminar over over de Duitse wet op het minimumloon en de gevolgen en verplichtingen daarvan voor niet-Duitse vervoerders.

Nederlands wegtransport verliest marktaandeel in DuitslandIn het seminar licht een aantal experts de wet alsmede de documentatieverplichting toe, waarbij wordt ingegaan op de verplichtingen die rusten op een vervoerondernemer. Tevens is er voldoende ruimte om aan de sprekers vragen over de wet en de gevolgen voor de aansprakelijkheid in de logistieke keten te stellen.

De wet

Op 16 Augustus 2014 is de Duitse Wet op het Minimumloon (Mindestlohngesetz/MiLoG) in werking getreden. Deze introduceert naast een verplicht minimumloon aanzienlijke administratieve lasten voor vervoerondernemers en de logistieke keten. De wet legt de daarin verankerde verplichtingen niet alleen aan Duitse ondernemers in hun relatie tot werknemers op, maar tevens aan buitenlandse werkgevers die in Duitsland diensten uitvoeren. In aanvulling op de wet is met ingang van 1 januari 2015 tevens een verordening in werking getreden op grond waarvan een verlichte documentatieplicht voor vervoerondernemers van kracht is (Mindestlohndokumentationspflichten-Verordnung / MiLoDokV)

Programma

14.30 – Registratie en inloop
15.00 – Mr. Theresia Hacksteiner, Algemeen Secretaris IVR: opening en korte inleiding tot het onderwerp
15.15 – RA Markus Jaegers, NJP Grotstollen Rechtsanwälte Duisburg: toelichting op de Wet op het Minimumloon en de aanvullende verordening inzake de documentatieverplichting (Duitstalig)
16.00 – Mr. Richard Ouweling, Pellicaan Advocaten Rotterdam:
gevolgen van de wet voor niet-Duitse vervoerondernemers vanuit arbeidsrechtelijk perspectief
16.30 – Vragen en discussie
17.00 – Sluiting en netwerkborrel

Het seminar is voor leden van CBRB/IVR gratis. Voor overige deelnemers bedragen de kosten € 50,- pp. excl. BTW. Aanmelding voor het seminar en de netwerkborrel is verplicht. Van der Valk Hotel Ridderkerk, Krommeweg 1, 2988 CB Ridderkerk. (Bron: CBRB)

Meer over het Duitse minimumloon:
‘Controle op minimumloon Duitsland is feitelijk overbodig’
Wegvervoer dient klacht tegen Duitsland in over minimumloon
Zorgen over administratieve ballast Duits minimumloon

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief