Seatrade koopt twee nieuwe containerschepen voor reefers

997

De Groningse rederij Seatrade gaat twee nieuwe containerschepen van 2.200 teu aanschaffen. Het is de eerste aankoop van Seatrade in een groter nieuwbouwprogramma voor schepen van vergelijkbare grootte.

De twee schepen worden speciaal gebouwd voor het vervoer van reefer containers. De schepen krijgen een hoge capaciteit voor het aansluiten van dit soort containers, vergelijkbaar met 12.000 pallets. Hiermee wil Seatrade haar plek in het vervoer en de logistiek van bederfelijke goederen verder versterken.

Seatrade koopt twee nieuwe containerschepen voor reefersFast, Direct & Dedicated

Seatrade gaat de twee nieuwe schepen inzetten op bestaande en nieuwe trajecten. De schepen moeten onderdeel gaan uitmaken van het FDD (Fast, Direct & Dedicated) concept van Seatrade. ‘De transittijden en de indirecte kosten op diensten  van grotere containerrederijen stijgen nog steeds’, meldt Seatrade SEO Yntze Buitenwerf. ‘Daarom is en blijft er in de niche-markten ruimte voor onze FDD-diensten voor gespecialiseerde reefers, gespecialiseerde containerschepen en hybride schepen.

2016

Seatrade is eveneens op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor uitbreiding van de vloot met nieuwe schepen of moderne tweedehands schepen. Ook sluit de reder een mogelijke strategische samenwerking met derden niet uit.

De twee containerschepen worden in het Chinese Zhoushan gebouwd en worden in januari 2016 geleverd. (Bron: Seatrade)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief