Scorpio Tankers verkoopt zeven nog in aanbouw zijnde VLCC’s

441

Scorpio Tankers gaat zeven in aanbouw zijnde tankers Very Large Crude Carriers (VLCC’s) verkopen. Het bedrijf verwacht met de verkoop een winst te halen van vijftig miljoen dollar.

Scorpio Tankers, onderdeel van de Scorpio Group, heeft inmiddels een overeenkomst met een bedrijf gesloten voor de verkoop. Welk bedrijf dat is, maakte Scorpio niet bekend. De verkoop moet eind maart rond zijn.

Scorpio verkoopt zeven in aanbouw zijnde VLCC’sScorpio Tankers heeft nog 56 producttankers voor een totaal bedrag van ruim 1,6 miljard dollar in bestelling staan bij verschillende werven.

Bulkers
Zusterbedrijf Scorpio Bulkers maakte begin januari bekend 22 nieuwe drogebulk schepen te laten bouwen met een totale waarde van bijna 1,2 miljard dollar. De opdracht bestaat uit twintig Capesize- en twee Kamsarmax schepen. De vier verschillende werven in Japan, Korea, China en Roemenië leveren de schepen tussen het eerste kwartaal van 2015 en het derde kwartaal van 2016.

De totale orderportefeuille voor nieuwbouwschepen van Scorpio Bulkers bestaat nu 28 Ultramax, 23 Kamsarmax and 23 Capesize droge bulkschepen. De levering van deze schepen begint in het tweede kwartaal van 2014. De totale vloot van Scorpio heeft een capaciteit van acht miljoen dwt. (Bron: Scorpio)

Volg TotaalTrans op Twitter