Schuttevaer voorkomt beperking afmetingen spitsen op nippertje

461

ROTTERDAM – De Franse vaarwegbeheerder VNF heeft besloten om, vooralsnog voor de periode van 6 maanden, om ook spitsen breder dan 5,05 en langer dan 38,05 m. op het Freycinet vaarwegennet toe te staan. De afgelopen maanden ontstond de indruk dat VNF deze afmetingen wilde gaan beperken. Een groot deel van de spitsen is namelijk breder en langer dan genoemde afmetingen.

Nationale staking Frankrijk 15 mei zorgt voor hinder binnenvaartDe Internationale Afdeling van BLN-Koninklijke Schuttevaer heeft de problemen hoog opgenomen en is naar het hoofdkantoor in Parijs gereisd om met VNF te overleggen. BLN-KSV is aanwezig geweest bij het gesprek dat VNF gevoerd heeft met de Franse binnenvaartorganisaties. Ook is contact met politici gezocht om de kwestie op de politieke agenda te krijgen.  IA-voorzitter Martin van Dijk maakt de komende maanden een rondgang langs de regionale VNF-afdelingen om de toestand van de franse vaarwegen te bespreken. Op de IA-jaarvergadering van 20 december staan de Franse en Belgische vaarwegen centraal.

Probleem

Door de ouderdom van de sluizen of verkeerd uitgevoerd onderhoudswerk komt het voor dat de breedte of lengte van sluizen afneemt. Maar ook de diepgang van de vaarwegen vormt een steeds groter probleem. De toegankelijkheid van het Franse vaarwegennet kan daardoor in de toekomst een probleem worden. (Bron: BLN-Koninklijke Schuttevaer)

Lees ook:
ASV maakt bezwaar tegen nieuwe Franse politiereglementen

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief