Schuttevaer opnieuw met minister in overleg over loopbruggen

453

Koninklijke Schuttevaer gaat opnieuw met minister Schulz van infrastructuur en milieu in overleg over het verwijderen van loopbruggen. SGP, Christenunie, CDA, SP en VVD drongen in een kamerdebat sterk aan op tenminste het behoud van de loopbruggen bij steigers van Rijkswaterstaat.

Leen ten Haaf uit hoofdbestuur Koninklijke SchuttevaerDe minister wil bezuinigen door na het einde van de levensduur een derde van de loopbruggen te verwijderen en een derde van de steigers vervangen door buispalen. De VVD fractie drong nog aan om bij Terneuzen, vanwege eb- en vloedomstandigheden, geen steigers te vervangen door buispalen. Dit voorstel haalde het echter niet. De minister hield voet bij stuk dat er bezuinigd moest worden. Zij verklaarde wel bereid te zijn in overleg met de sector te zoeken naar alternatieven.

Onaanvaardbaar
Koninklijke Schuttevaer vindt het verwijderen van loopbruggen niet aanvaardbaar. ‘Ze maken onlosmakelijk onderdeel uit van het sociale netwerk van de binnenvaart en zijn nodig zijn voor de veiligheid.’ (Bron: Koninklijke Schuttevaer)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter