Schmitz Cargobull gaat robuuste trailer in China bouwen

666

De Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull en de Chinese Dongfeng Motor Group (DFM) hebben vorige week de eerste steen gelegd voor een nieuwe trailerfabriek in het Chinese Wuhan. In de tweede helft van 2014 moeten de eerste trailers van de band lopen.

Schmitz Cargobull gaat robuuste Chinese trailer bouwenSchmitz Cargobull ontwikkelde voor de Chinese markt een speciale trailer. Volgens CEO Andreas Schmitz van de joint venture horen slechte wegen tot de dagelijkse praktijk in China. ‘Ook worden vrachtwagens ondanks de voorschriften meestal teveel geladen. De trailer moet dus heel erg robuust zijn.’

Joint-venture
De bouw begint een jaar na de ondertekening van een joint-venture tussen de twee bedrijven die in vijf jaar ongeveer 100 miljoen euro in de fabriek gaan steken. De fabriek van 30.000 m2 komt op een terrein van 150.000 m2. In het eerste jaar verwachten de bedrijven 2.500 trailers te produceren, dit moet binnen drie jaar oplopen tot 20.000 stuks. Uiteindelijk moeten er elk jaar 40.000 trailer van de band lopen. (Bron: Schmitz Cargobull)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter