Schipper op de bon voor snelvaren

501

Een 25-jarige schipper uit Smallingerland trok zondag wederom de aandacht van de waterpolitie. Op de Modderige Bol nabij Goëngahuizen ging hij op de bon omdat hij te snel voer in zijn motorboot. Een dag eerder was hij bij een controle nog ontkomen met zijn waterscooter.

Een dag eerder werd de 25-jarige door de waterpolitie aangesproken omdat hij veel te snel voer op zijn waterscooter in het Grietmansrak. Dit was niet de eerste keer en daarom waren de agenten voornemens om zijn waterscooter in beslag te nemen. Bij het horen van deze boodschap ging de man er met hoge snelheid vandoor en wist zo te ontkomen aan politiede politie. Zondag aan het einde van de middag werd de schipper wederom betrapt op snel varen. Hij kreeg een bekeuring en daarnaast zal hij binnenkort op het politiebureau nog een verklaring moeten afleggen over hetgeen zaterdag is gebeurd.

Een 34-jarige schipper uit Kootstertille probeerde zaterdagavond met zijn snelle motorboot aan een controle van de waterpolitie te ontkomen. De man voer te snel op de Burgumermar en ook op het Prinses Margrietkanaal bij Eastermar hield hij zich niet aan de maximum snelheid van 12,5 kilometer per uur. De agenten wilden hem dan ook aanspreken. De man probeerde te ontkomen en liet zijn boot onbeheerd achter in de haven in Jistrum. Het vaartuig werd door de politie meegenomen naar het bureau in Burgum. Daar kwam de 34-jarige schipper zich later die avond melden. Hij bood zijn excuses aan en kreeg daarop zijn boot terug. Met de 34-jarige werd afgesproken dat bij een volgende overtreding zijn boot in beslag zal worden genomen. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief