Schipholtunnel dicht voor voor vrachtverkeer

395

Schipholtunnel dicht voor voor vrachtverkeerRijkswaterstaat voert van eind juni tot eind augustus werkzaamheden uit aan de ventilatiesystemen van de Schipholtunnel vanuit Amsterdam in de richting van Den Haag en Schiphol. Vanwege een verminderde ventilatiecapaciteit in de tunnelbuis richting Schiphol, is deze vanaf donderdag 27 juni 21.00 uur tot eind augustus afgesloten voor het vrachtverkeer.

De ventilatiesystemen zijn toe aan vervanging. Omdat tijdens de werkzaamheden de ventilatiecapaciteit in de tunnelbuis richting Schiphol verminderd is, wordt voor de veiligheid het vrachtverkeer omgeleid.

Het vrachtverkeer volgt de tijdens de afsluiting de volgende omleidingsroutes:
– Vrachtverkeer vanaf de A9 (in beide richtingen) en de A4 (Amsterdam) wordt geadviseerd via de afrit Aalsmeer/Schiphol-Oost naar Schiphol te rijden.
– Vrachtverkeer dat tóch richting de Schipholtunnel rijdt, wordt verwezen door de naastgelegen buis (in de richting van Den Haag) om via de calamiteitendoorsteek de weg naar Schiphol te vervolgen.
– Vrachtverkeer dat deze calamiteitendoorsteek mist, wordt geadviseerd via de afrit Hoofddorp (A4) terug naar Schiphol te rijden. (Foto Rijkswaterstaat)

twitter