Schipholtunnel afgesloten

850

UTRECHT – Rijkswaterstaat voert de laatste twee weekenden van maart en het laatste weekend van april onderhoud uit aan de Schipholtunnel op de A4. De werkzaamheden betreffen de vervanging van het asfalt en de detectielussen in drie van de vier tunnelbuizen. Met name de eerste twee weekenden moet het verkeer rekening houden met ernstige verkeershinder.

Schipholtunnel afgeslotenTijdens de werkzaamheden is steeds één tunnelbuis het hele weekend afgesloten voor verkeer, van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur. Achtereenvolgens gaat het om de hoofdtunnelbuis Den Haag richting Amsterdam/Utrecht (20-23 maart), de hoofdtunnelbuis Amsterdam/Utrecht richting Den Haag (27-30 maart) en de parallelbuis Amsterdam/Utrecht richting Schiphol (24-27 april).

Omleidingen en vertragingen

Eerste weekendafsluiting (20-23 maart)
Doorgaand verkeer richting Amsterdam/Utrecht wordt omgeleid via de A5. Schiphol is bereikbaar via de parallelbaan. Weggebruikers – ook met bestemming Schiphol – moeten rekening houden met 30 minuten extra reistijd.

Tweede weekendafsluiting (27-30 maart)
Doorgaand verkeer op de A9 vanuit Amstelveen wordt omgeleid via de A5. Doorgaand verkeer op de A4 vanuit Amsterdam/Utrecht rijdt via de parallelbaan en -tunnelbuis. Schiphol is bereikbaar via de parallelbaan en -tunnelbuis. Weggebruikers – ook met bestemming Schiphol – moeten rekening houden met 30 minuten extra reistijd.

Derde weekendafsluiting (24-27 april)
Verkeer richting Schiphol bereikt de luchthaven via een doorsteek direct na de Schipholtunnel. De extra reistijd bedraagt 10 minuten.
Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief