Schepen verliezen in storm op Noordzee containers en hout

952

Schepen verliezen in storm op Noordzee containers en houtHet containerschip Grande Francia heeft woensdag in de storm tien containers verloren op de Noordzee. De Ernst Hagendorn verloor zestig pakketten hout. Vier schepen meldden een of meerdere vlotten te hebben verloren gedurende de nacht.

Iets over half acht meldde de Grande Francia dat het vier containers van veertig voet had verloren op circa zestien kilometer noord van Terschelling. Daarna vielen nog eens zes containers overboord. Het Kustwachtvliegtuig wist één container te vinden. Deze dreef op de grens van het Nederlandse en Duitse zeegebied. Van de overige containers is nog geen spoor gevonden. De Kustwacht vermoedt dat de containers zijn gezonken. De golfhoogte ter plaatse was zes tot acht meter.

Schepen verliezen in storm op Noordzee containers en houtHout

Rond half vier verloor de Ernst Hagendorn zestig pakketten hout op ongeveer 65 kilometer ten noorden van Terschelling. Het hout werd later aangetroffen op 45 kilometer ten noorden van Ameland. De Kustwacht waarschuwt de scheepvaart voor het hout. (Bron: Kustwacht)

Meer nieuws over de storm:
Wind rukt dak van vrachtwagen
Binnenvaartschip in problemen op Westerschelde
Sleepboot En Avant-20 verliest sleep met bak op de Noordzee

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief