Scheepvaartverkeer weer mogelijk langs Brielenbrug in Tisselt

447

Het scheepvaartverkeer kan weer onder de Brielenbrug in Tisselt doorvaren. Tijdens werkzaamheden om het wegdek van de Brielenbrug af te schrapen, knapten in de nacht van vrijdag op zaterdag enkele kabels met ernstige stabiliteitsproblemen tot gevolg. Aan de ene zijde (rechteroever) kwam de brug een tiental meter omhoog, aan de andere zijde zakte de brug ongeveer een halve meter onder het niveau van de weg.  Het scheepvaartverkeer was hierdoor belemmerd.

Scheepvaartverkeer weer mogelijk langs Brielenbrug in TisseltDit weekend werd in opdracht van W&Z gewerkt aan het stabiliseren van de Brielenbrug. ‘De situatie is nu volledig veilig. Het brugdek met een gewicht van 240 ton steunt op één zijde aan de betonrand van het kanaal, en aan de andere zijde wordt deze onderstut door een tijdelijke metalen vakwerkconstructie. Dit verzekert momenteel een veilige doorgang van de scheepvaart met een doorvaarthoogte tot 10 meter, waardoor de volledige stremming voor het scheepvaartverkeer opgeheven kon worden.’

Zondag werden de kranen opgesteld en de werken voorbereid om maandag te starten met het beveiligen en loskoppelen van de stalen kabels van de brug. ‘Op het einde van de week zal het dan losgekoppelde brugdek met telescopische kranen horizontaal kunnen gebracht worden, waarna het brugdek  op een veilige locatie gepositioneerd zal worden voor een grondige inspectie. Daarna kan de omvang en de duurtijd van de noodzakelijke herstellingswerken ingeschat worden.’ (Bron: W&Z)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief