Scheepvaartmuseum ontvangt de één miljoenste bezoeker

471

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heeft donderdagochtend 24 april de één miljoenste bezoeker sinds de heropening in oktober 2011 ontvangen. De leerlingen van 2 VMBO klas op CSG Ulbe van Houten uit Friesland waren de gelukkigen.

Scheepvaartmuseum ontvangt de één miljoenste bezoekerDe leerlingen kwamen voor het educatieve programma in de tentoonstelling Haven 24/7 en het VOC-schip Amsterdam en werden bij binnenkomst verrast door de medewerkers van Het Scheepvaartmuseum die hen warm onthaalden.

Attentie
Uit handen van Klokhuis-presentatrice Nienke de la Rive Box, die voorheen als museumgids in het museum werkte, en Linda Mol, hoofd presentatie en educatie van Het Scheepvaartmuseum, ontvingen de leerlingen een kleine attentie. ‘In 2,5 jaar één miljoen bezoekers ontvangen, is een fantastische prestatie waar wij allemaal erg trots op zijn’, meldt Mol. ‘Dat nu in een schoolklas uit Friesland de één miljoenste bezoeker blijkt te zitten, is extra leuk omdat dit bevestigt dat het zeewaartse verhaal dat wij vertellen voor iedereen in Nederland, uit welke provincie en van welke leeftijd dan ook, relevant is.’ (Bron: Scheepvaartmuseum Amsterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief