Schelde-Rijnkanaal weer vrij

1229

De stremming voor de scheepvaart op het Schelde-Rijnkanaal is opgeheven. Enkel varende schepen kunnen gereguleerd het wrak passeren. Er is een strook van 30 tot 35 meter vrijgemaakt waar gereguleerd gevaren kan worden. Donderdagavond raakte het kanaal gestremd na een aanvaring van het passagiersschip Amelia uit Bazel met het Poolse binnenvaartschip Isala.

Scheepvaart Schelde-Rijn kanaal gestremd na aanvaringDe aanvaring gebeurde rond tien uur in de avond ter hoogte van de Oude Dijk in Nieuw Vossemeer. De met zout geladen Isala van tachtig meter is hierbij gezonken. Het binnenvaartschip had volgens de politie problemen met de stuurinrichting.

Na de aanvaring gingen direct een duikploeg en de brandweerboot van Dinteloord onderweg. Het passagiersschip had toen inmiddels de twee opvarenden van het binnenvaartschip  aan boord genomen, zodat het duikteam niet te water hoefde. De twee opvarenden zijn ongedeerd. De duikploeg kon daarom weer terug naar post Goes.

De brandweerboot en bijstandboot van het duikteam checkten in de omgeving of geen andere boot bij de aanvaring betrokken was. Er bleek uiteindelijk geen andere boot bij de aanvaring betrokken te zijn. Het bergingsschip de Furie werd nog wel gealarmeerd om assistentie te verlenen. Het gezonken schip ligt dwars in de vaargeul. Duikers inspecteren het gezonken schip.

Via Krammer

Het scheepvaartverkeer wordt omgeleid via de Krammer en de Midden Zeelandroute. De geplande stremming van de Krammersluizen is volgens BLN-Koninklijke Schuttevaer naar aanleiding van de situatie uitgesteld. ‘Alle sluizen van de Krammer, inclusief de jachtensluis, zijn in gebruik. De jachtsluis wordt zo flexibel als mogelijk ingezet ten behoeve van de scheepvaart. Voor meer informatie over de drukte op de Krammersluizen kunt u www.sluisplanning.nl raadplegen.’ (Bron: Veiligheidsregio Zeeland/Foto: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief