Scheepvaart op Kielerkanaal tot dinsdagmiddag 14 uur gestremd

631

De scheepvaart op het Kielerkanaal is tot dinsdagmiddag 14 uur gestremd. Bergers gaan dan de ruimen van het gekapseisde ms Siderfly onderzoeken. Scheepvaartverkeer zou opnieuw water in de ruimen kunnen doen stromen.

Scheepvaart op Kielerkanaal tot 14 uur gestremdMaandagmiddag werd de laatste lading uit het schip gehaald. Daarna hebben duikers de laadruimen onderzocht. Een van de laadruimen schijnt nog intact te zijn.

Slagzij

In de nacht van zondag op maandag kwamen ter hoogte van de Hochbrücke op het Kielerkanaal het ms Siderfly en het ms Coral Ivory met elkaar in aanvaring. De Siderfly liep daardoor twee gaten op waardoor het schip slagzij maakte. De Siderfly was onderweg van Brunsbüttel naar Antwerpen, de Coral Ivory van Brunsbüttel naar het Finse Uusikaupunki.

Het ms Siderfly (100 x 14 meter) vaart onder de vlag van St. Vincent en heeft negen bemanningsleden uit de Oekraïne en Rusland aan boord. Het ms Coral Ivory (116m x 16 meter) vaart onder de Nederlandse vlag en heeft een Nederlandse kapitein en negentien bemanningsleden uit de Oekraïne en Rusland. (Foto: Havariekommando)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter