Scheepvaart Linge gestremd

455

ASPEREN – De scheepvaart op de Linge tussen Heukelum en Asperen is gestremd in verband met de weggelekte olie uit een baggerschip. De situatie is onder controle en Waterschap Rivierenland is op dit moment druk bezig om de olie te verwijderen.

Scheepvaart Linge gestremdDe laag olie die bovenop het water drijft wordt door een specialistisch bedrijf weggezogen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden tot aan het einde van de dag duren. Alle activiteiten op en rond dit stuk van de Linge raad het waterschap af, zoals vissen, varen of zwemmen. Zodra dit weer mogelijk is wordt dit gecommuniceerd.

Ingedamd

Op donderdag 9 april aan het einde van de middag heeft een baggerschip ter hoogte van Gellicum dieselolie gelekt. Het gevolg is een spoor van dieselolie in de Linge van Gellicum tot aan Heukelum. De hulpdiensten hebben het dieselspoor ingedamd, zodat dit zich niet verder uitbreidt. De zijtakken van de Linge zijn dichtgemaakt en de stroming van het water is stilgelegd hierdoor is de situatie onder controle. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid. Op verschillende plaatsen is de geur van de diesel te ruiken. Bij stankoverlast is het advies de ramen en deuren gesloten te houden. Het waterschap werkte gisteren nauw samen met de gemeente Geldermalsen Leerdam en Lingewaal, brandweer, politie en Rijkswaterstaat. (Bron: Waterschap Rivierenland)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief