Scheepvaart kritisch over onderzoek milieulobbyclub

744

ROTTERDAM – De internationale scheepvaartclub ICS is zeer kritisch over het onderzoek van Transport and Environment (T&E) waarin staat dat nieuwe schepen viezer zijn dan oude.

Zeeschepen uit 2013 minder brandstof-efficiënt dan schepen uit 1990ICS verwijt T&E selectief te winkelen in onderzoeken van adviesbureau CE Delft. Milieulobbyclub T&E beweerde onder meer dat nieuwe bulkschepen, tankers en containerschepen respectievelijk 12%, 8% en 8% meer brandstof gebruiken dan schepen gebouwd in 1990 en meer CO2 uitstoten dan schepen van twintig jaar geleden.

Volgens ICS haalt T&E het gemiddelde brandstofverbruik en het generieke brandstofverbruik door elkaar. Daarnaast wijst de scheepvaartorganisatie op een rapport van januari 2015 van de IMO, de maritieme organisatie van de Verenigde Naties, waarin staat dat de CO2 uitstoot door de scheepvaart tussen 2007 en 2012 met 10% is verminderd. ‘Gecombineerd  met steeds grotere operationele efficiëntie en nieuwe technologie, zal de uiteindelijke CO2 reductie zelfs nog groter zijn. Daar moet men de sector en de IMO  mee feliciteren in plaats van gispen’, aldus ICS. (Bron: Haven Rotterdam)

Lees ook:
‘Zeeschip minder brandstof-efficiënt dan schip uit 1990′

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief