Scheepvaart hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl weer op gang

631

GRONINGEN – Rijkswaterstaat heeft de doorvaart bij de Borgbrug over het Eemskanaal ter hoogte van Groningen zondag rond 03.30 uur weer vrijgegeven. De scheepvaart op de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl wordt onder coördinatie van Rijkswaterstaat weer op gang gebracht.

Scheepvaart hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl weer op gangTer hoogte van de Borgbrug worden de binnenvaartschepen begeleid door een schip van Rijkswaterstaat. Gedurende de nacht van zaterdag op zondag verruimt Rijkswaterstaat de bedieningstijden van de bruggen en sluizen op de hoofdvaarweg voor een vlotte doorvaart. Naar verwachting is de scheepvaart zondag weer volledig op gang.

Van de Borgbrug, die woensdagavond zwaar beschadigd raakte door een aanvaring, is het beweegbare deel verwijderd. Het brugdeel werd er uit gehesen met drie zware kranen en afgevoerd over het water.

Uit de schade inspectie blijkt dat het herstel van de zwaar beschadigde brug zeker maanden gaat duren. Voor het wegverkeer betekent dit langdurige hinder. ‘Wij zijn ons ervan bewust dat deze situatie erg vervelend is voor de weggebruikers, vooral voor de fietsers en voetgangers. We hebben gesprekken met onder andere de naastgelegen basisschool en de gemeente Groningen en kijken gezamenlijk naar oplossingen om de overlast tot een minimum te beperken.’ zegt Agnes Bernhardt, districtshoofd Rijkswaterstaat Noord Nederland. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief