Scania vierasser voor Kooiker Zuigtechniek

509

Kooiker Zuigtechniek in Staphorst heeft voor een begin dit jaar aangeschafte zuigopbouw een vierassige Scania R 580 LB8x4*4HNB aangeschaft.

Scania is de enige truckleverancier die de Euro 6 norm ook in combinatie met achtcilinder motoren levert. De 580 pk sterke V8 motor heeft een koppel van 2.950 Nm, dat al tussen de 1.000 en 1.350 toeren/minuut beschikbaar is. De motor maakt gebruik van SCR en EGR om de Euro 6 norm te halen.

Scania vierasser voor Kooiker ZuigtechniekZuigauto’s

Kooiker Zuigtechniek beschikt over diverse combinaties om allerlei materialen te verplaatsen door middel van lucht. Op dit moment heeft Kooiker een vijftal zuigauto’s. Deze zuigauto’s zijn voor verschillende situaties inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan lastig bereikbare plekken zoals de kruipruimte onder een woning, achtertuin, dakterras, achter damwanden, tussen kabels en leidingen of in rioolbuizen. Ook het vrij zuigen van boomwortels behoort tot de mogelijkheden.

Hoge koppel

Het hoge koppel en vermogen bij lage toerentallen van de Scania motor was voor Kooiker een belangrijke reden om te kiezen voor Scania. Om dit hoge koppel te leveren voor de specialistische opbouw is de auto door de leverancier voorzien van een OMSI PTO. Verder is gekozen voor de luxe CR19 highline cabine voorzien van V8 stylingpakket en leerpakket, Scania Opticruise versnellingsbak en volledige luchtvering rondom. De gestuurde naloopas zorgt voor extra wendbaarheid. De opbouw is geproduceerd bij RSP in Saalfeld in Duitsland en is geleverd door de firma Pols uit Zuidland (importeur voor de Benelux). (Bron: Scania)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief