Scania met Streamline op Carrosserie Vakdagen

794

Scania toont deze dagen op de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem de nieuwe Scania Streamline en nieuwe Euro 6 motoren. Scania Streamline is de naam van Scania’s G- en R-serie trucks voor internationaal transport met een nieuw, aerodynamisch design en een complete luchtgeleidingsset voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik.

Scania met Streamline op Carrosserie VakdagenIn Gorinchem presenteert Scania twee Streamlines. Zo zal er een Streamline staan met een achtcilinder motor en een 410 pk Euro 6 variant welke de strenge emissienorm behaalt met uitsluitend SCR.

8% minder
De Scania Streamline is standaard voorzien van een nieuwe versie van Scania Opticruise die keuze biedt uit meerdere prestatieprogramma’s, waaronder een nieuwe Economy-modus. Voor maximale brandstofzuinigheid is deze volledig geïntegreerd met Scania Active Prediction – de unieke cruise control op basis van GPS. Met de efficiëntere, tweede generatie Euro 6 motoren kunnen in het internationale transport brandstofbesparingen tot 8% gerealiseerd worden. Scania’s tweede generatie 13-liter Euro 6 motoren zijn 2-3% zuiniger dan die van de eerste generatie. Daarnaast zorgen Scania Opticruise en Scania Active Prediction voor een besparing van nog eens 2-3%.

Achtcilinder
Scania is volgens eigen zeggen het enige truckmerk dat de Euro 6 emissienorm ook in combinatie met een achtcilinder motor levert. Op de stand staat ook een 410 pk sterke Euro 6 variant. Deze behaalt met deze 13 liter motor de Euro 6 norm door alleen gebruik te maken van SCR. Geen EGR dus, waardoor er gewicht wordt bespaard en het brandstofverbruik nog lager is.

Nieuw diensten
Verder zal in Gorinchem de nadruk liggen op nieuwe diensten die het dagelijkse werk van chauffeurs en transportondernemers en de communicatie met de werkplaats vergemakkelijken. Ook kunnen de Scania werkplaatsen nu op afstand de diagnosegegevens downloaden om alvast voorbereidingen te treffen voor service of reparaties. Voordeel hiervan is dat het voertuig minder lang in de werkplaats hoeft te staan en snel weer aan het werk kan.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter