Scania levert eerste gelimiteerde Red Passions trucks (+ video)

849

Scania heeft onlangs de eerste drie gelimiteerde Red Passions Limited Edition afgeleverd. Van de Scania Red Passion Limited Edition rijden er slechts 75 rond. De eerste drie zijn voor T.B.G. Transport uit Groesbeek, G. Karssemakers uit Boekel en Patrick van de Mark uit Beuningen.

In het voorjaar introduceerde Scania voor haar klanten in de Benelux de Scania Red Passion Limited Edition in een gelimiteerde oplage van slechts 75 stuks. Onlangs werden de eerste drie exemplaren door Scania Zuid-Oost afgeleverd.

Scania levert eerste gelimiteerde Red Passions trucksUitverkocht

Nummer 1 van 75 ging naar T.B.G Transport uit Groesbeek, nummer 2 van 75 werd in gebruik genomen door G. Karssemakers uit Boekel en de sleutels van nummer 3 van 75 werden in ontvangst genomen door Patrick van de Mark uit Beuningen. Inmiddels hebben alle 75 exemplaren in Nederland, België en Luxemburg een nieuwe eigenaar en zullen eveneens snel worden afgeleverd.

Uitvoering

De Red Passion wordt aangedreven door de 580 pk sterke Euro 6 V8 motor, die met een 16,4 liter blok als basis, een optimale verhouding tussen koppel en brandstofverbruik biedt. Verder is hij voorzien van Scania Opticruise – met Active Prediction – en een Scania Retarder. De Red Passions worden zowel als een 2-assig als een 3-assig chassis op de markt gebracht. De 2-assers krijgen een vaste Jost koppelschotel en een 1500 liter brandstoftank. De 3-assers worden uitgerust met een hefbare gestuurde voorloopas, luchtbediende Jost schuifschotel en een brandstoftank van 715 liter. Beide trekkers krijgen Alcoa Dura Bright Evo velgen met Michelin banden en een luchtgeveerde 8-tons vooras.

King of the Road

De Red Passion beschikt over de ruime Topline cabine in King of the Road uitvoering, het summum van chauffeurscomfort zowel tijdens het rijden als om in te overnachten. De Topline cabine wordt uitgevoerd in een dieprode kleur, die de passende naam Flame Red kreeg. De frontgrille, spiegels en contourranden om de zijruiten worden in Black Brilliant gespoten. De unieke Red scaniared2Passion bestickering maakt de cabine onmiddellijk herkenbaar. Chassis, wielnaven en koppelschotel worden uitgevoerd in Ebony Black. Het design wordt nog versterkt door de zonneklep te voorzien van 4 Streamline verstralers met LED standlicht en wordt de naamplaatverlichting boven de voorruit uitgevoerd in LED.

Veiligheid

Naast het King of te Road pakket wordt de cabine uitgerust met een compleet pakket veiligheidssystemen, waaronder Scania Adaptive Cruise Control, Advanced Emergency Braking en Electronic Stability Program. Het beeld van de Orlaco frontzichtcamera is te volgen op de in het dashboard geïntegreerde kleurenmonitor.

Maar daarmee stopt het niet. Om de Red Passion het ultieme gevoel van luxe mee te geven worden een aantal unieke extra’s toegevoegd. De Premium radio/navigatie met stuurwielbediening en bluetooth is voorzien van een subwoofer en zware speakers in de deuren. Naast het bed wordt een dvd-speler en een flatscreen geïnstalleerd.

De zwart lederen stoelbekleding is deels voorzien van rode stiksels en de instaplijsten zijn voorzien van een gegraveerd Red Passion logo en van het serienummer van de Limited Edition (genummerd van 1 tot en met 75). Tegen de achterwand is een speciale plaat aangebracht die is uitgevoerd in de cabinekleur en voorzien van het unieke Red Passion logo en serienummer. (Bron: Scania)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief