Scania G 410 zuinigste truck in Duitse Euro Truck Test

2735

De Scania G 410 zet een nieuw zuinigheidsrecord neer in de Duitse Euro Truck Test (ETT) 2014. De truck had slechts 23,3 liter brandstof nodig om honderd kilometer af te leggen. Niet eerder reed een truck zo zuinig op de zware Duitse testroute.

In de ETT nam de Scania G 410, met de SCR only motor, het op tegen de Mercedes Actros, de Daf XF en de Renault T. De overige merken waren tijdens de test niet met een voertuig aanwezig. De Scania scoorde het best op brandstofverbruik en deelde met Mercedes het podium voor wat betreft de prijs-kwaliteitvergelijking.

Scania G 410 de zuinigste truck in Duitse Euro Truck Test499 kilometer

Alle trucks legden de 499 kilometer lange testroute af ten noorden van München. Deze kent enkele loodzware parcours. Het totale gemiddelde brandstofverbruik van de Scania G 410, inclusief AdBlue kwam op 24,18 l/100 km. Werd de AdBlue buiten beschouwing gelaten – wat in de praktijk vaak gebeurt – dan noteerde de Scania een dieselverbruik van 23,3 l/100 km. Dat was 1,7 l/100 km minder dan nummer 2, de Mercedes Actros.

Meer dan motor

Volgens Scania was deze prestatie niet alleen de verdienste van de motor, maar ook het resultaat van de Eco performance mode van Scania Opticruise in combinatie met Active Prediction, de cruise control op basis van GPS gegevens. ‘Ook de vorig jaar geïntroduceerde Streamline cabine doet in de praktijk wat in de windtunnel werd beloofd. Een optimale luchtstroom vermindert de weerstand en draagt op die manier weer enkele procenten bij aan het lage brandstofverbruik.’ (Bron: Scania)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief