‘Sancties van Rusland raken ook de Nederlandse maakindustrie’

725

EVO, Fenedex, FENEX en TLN roepen het kabinet op om bij het nadenken over compensatie voor bedrijven, naast een degelijke regeling voor agrarische ondernemers, ook de schade in andere sectoren niet te vergeten.

Niet alleen de agrarische sector in Nederland leidt onder de Russische sancties, ook andere handels- en productiebedrijven leiden straks aanzienlijke schade, aldus de organisaties.

Wegtransport roept op om schade boycot Rusland te meldenGevolgen

De sancties die de Europese Unie zelf instelde, hebben bijvoorbeeld ook gevolgen voor Nederlandse bedrijven die leveren aan de olie- en gasindustrie in Rusland. De Russische tegensancties treffen bijvoorbeeld de voedselverwerkende industrie. Nederland moet de gevolgen van de schade volgens EVO, Fenedex, FENEX en TLN daarom evenwichtig verdelen over alle sectoren.

Verzachten

Maandag gaan partijen om de tafel met vertegenwoordigers van onder andere VNO-NCW, MKB Nederland en LTO om tot een oplossing voor alle sectoren te komen. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken zei eerder te broeden op maatregelen om de pijn van de sancties te verzachten. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief

Lees alles over de boycot van en tegen Rusland in het dossier