Samskip zonder maut over spoor naar Taulov en Kopenhagen

727

ROTTERDAM – Samskip Van Dieren Multimodal breidt per 1 maart haar netwerk over het spoor naar Scandinavië uit met een dienst van Duisburg naar Taulov en Kopenhagen in Denemarken.

Samskip vanaf 1 maart over spoor naar Taulov en KopenhagenSamskip biedt iedere week vijf vertrekken aan vanaf de railterminal in Duisburg en terug. Het bedrijf verwacht de frequentie binnen korte termijn te verhogen naar zes vertrekken per week. ‘Met deze nieuwe spoordienst hebben we een snelle en frequente verbinding tussen het Ruhrgebied en Denemarken’, meldt Johan Logtenberg van Samskip Van Dieren Multimodal. ‘En dat heeft een positieve invloed op het milieu, de markt kan profiteren van meer laadruimte en transportbedrijven vermijden de Duitse Maut.

Europa in

Vanuit Duisburg kunnen goederen dan snel over de weg verder Duitsland in en naar de Benelux. Ook Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië en Turkije zijn bereikbaar via spoor en kustvaart.

De nieuwe spoordienst vervoert volgens Samskip alle soorten intermodale lading zoals 45-voets containers, 13,6 m (mega) trailers, reefers, tank containers en bulk containers. (Bron: Samskip)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief