SAIL zoekt reders voor project zeilende vrachtvaart

698

De uitvoerders van het Europese project SAIL zijn op zoek naar ladingeigenaren en reders die willen meedoen met het project. Het project gaat over zeilende vrachtvaart en wordt medegefinancierd door het INTERREG IVB Noordzee regio programma.

SAIL zorgt reders voor project zeilende vrachtvaartDoel van het project is om innovatieve, effectieve en efficiënte duurzame zeiloplossingen te ontwikkelen. De oplossingen moeten leiden tot minder of zelfs geen gebruik van fossiele brandstoffen. Het uiteindelijke doel is om concurrerende duurzame vrachtvaart in praktijk te brengen op de Noordzee, maar vooral op de trans-Atlantische routes (vanwege de gunstige winden). Het expertise-centrum dat opgericht zal worden voor ‘duurzame zeilvracht zonder emissie’ maakt hier onderdeel van uit.

SAIL voegt hierdoor bij aan de doelen van verschillende andere organisaties, waaronder Fair Transport, de eigenaar van de Tres Hombres. Centraal in het project staan aanpassingen aan schepen, maar het gaat ook over aanpassingen in de lading en handel.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter