RWS werkt aan calamiteitenbogen bij Velsen en Beverwijk

739

Rijkswaterstaat werkt aan twee calamiteitenbogen op de knooppunten Velsen en Beverwijk. Van maandag 27 oktober tot en met donderdag 6 november moeten weggebruikers op de A9 en de A22 daarom rekening houden met hinder.

Velsertunnel onveiligDe calamiteitenbogen zijn extra binnenbochten op de knooppunten Velsen en Beverwijk die het mogelijk maken om te rijden via de Wijkertunnel als de Velsertunnel is gestremd. Ze gaan alleen open als het verkeer voor de Velsertunnel vaststaat vanwege een ongeluk. Het is de planning dat de calamiteitenbogen vanaf januari 2015 gebruikt kunnen worden.

Planning en hinder

Vanaf maandag 27 oktober voert Rijkswaterstaat gedurende twee weken werkzaamheden uit op de A9 en A22 tussen de knooppunten Velsen en Beverwijk.

  • A22 richting het noorden: van maandag 27 oktober tot vrijdag 7 november is er van 20.00 tot 05.00 uur één rijstrook beschikbaar. In het weekend is er dag en nacht één rijstrook beschikbaar.
  • A9 richting het zuiden: op 27 oktober en van vrijdag 31 oktober (20.00 uur) tot maandag 3 november (05.00 uur) is er slechts één rijstrook beschikbaar op twee momenten na: 
volledige afsluiting in de avond en nacht van zaterdag 1 november op zondag 2 november (20.00 tot 06.00 uur). 
twee rijstroken open op het drukste moment zaterdag 1 november van 15.00 tot 20.00 uur.
  • Van maandag 3 november tot vrijdag 7 november is de A9 richting het zuiden van 20:00 tot 05:00 uur volledig afgesloten. Er kan worden omgereden via de A22.
    Tijdens deze werkzaamheden geldt op de A22 en A9 een lagere maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.
Renovatie

De nieuwe calamiteitenbogen zijn van groot belang voor de doorstroming tijdens de grootschalige renovatie van de Velsertunnel in 2016. Om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, gaat de Velsertunnel negen maanden dicht. Rijkswaterstaat zet de calamiteitenbogen dan continu in om het verkeer om te leiden via de Wijkertunnel. De calamiteitenbogen blijven ook na de renovatie van de Velsertunnel in gebruik, maar dan alleen als de tunnel is gestremd vanwege een ongeval. (Bron: RWS)

Meer nieuws over de Velsertunnel:
‘Velsertunnel voldoet niet aan de norm, maar is wel veilig’
Vluchtroute Velsertunnel voldoet niet aan Bouwbesluit 2012
Velsertunnel in 2016 negen maanden dicht

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief