RWS verzamelt zwerfafval langs de Maas

721

Rijkswaterstaat en nv De Scheepvaart hebben donderdag in Thorn langs de Maas een internationale opschoonactie van zwerfafval gehouden. Medewerkers van Rijkswaterstaat, nv De Scheepvaart (B), provincie Limburg, gemeente Maasgouw en partners in het project Schone Maas hebben vier kuub zwerfvuil, bijna één vrachtwagen vol, verzameld en afgevoerd.

Volgens RWS zijn een schone Maas en oevers van groot belang voor scheepvaart, waterrecreanten en dieren. ‘In de Maas komt veel zwerfvuil RWS verzamelt zwerfafval langs Maasterecht. Plastic zakjes, drinkflesjes maar ook piepschuim, blikjes, spuitbussen, visnetten en zelfs stoelen worden soms tientallen kilometers door de Maas meegenomen. Dit heeft gevolgen voor alle gebruikers.

Schonere Maas
Rijkswaterstaat streeft met onder meer nv De Scheepvaart naar een schonere Maas. ‘Dit kan door een grensoverschrijdende samenwerking. Om de internationale samenwerking te onderstrepen zijn ongeveer vijftig medewerkers van Nederlandse en Belgische organisaties in het gebied Koningssteen in Thorn aan de slag gegaan. Het is de vierde keer dat een dergelijke internationale actie plaatsvindt.

Rijkswaterstaat en haar samenwerkingspartners willen met de schoonmaakactie andere terreineigenaren stimuleren om zwerfvuil in te zamelen. Rijkswaterstaat biedt een gratis ophaalregeling aan. Deze regeling geldt elk jaar van 1 maart tot 1 mei. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief