RWS verwacht ernstige verkeershinder door actie politie

454

UTRECHT – Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers woensdag 22 april rekening te houden met ernstige hinder op de snelwegen vanwege acties van de politie. De aangekondigde actie – in estafettevorm van Groningen naar Limburg – kan met name in de loop van de middag rond Rotterdam en tijdens de avondspits in Noord-Brabant veel vertraging opleveren. Tijdens de ochtendspits moeten weggebruikers in het noorden al rekening houden met extra reistijd.

Politie sleept vrachtwagen in slechte staat afRijkswaterstaat verwacht meer hinder dan bij eerdere acties, omdat de politie nu ook tijdens de ochtend- én avondspits langzaam-aan-acties houdt. De actievoerders hebben aangekondigd in colonne in dienstvoertuigen met een lage snelheid over de hele breedte van de rijbaan te gaan rijden. Weggebruikers moeten op de routes rekening houden met continue files van 3 tot 5 kilometer met daar bovenop met name in de avondspits nog extra oponthoud.

Extra reistijd

Weggebruikers in Noord-Nederland die woensdagmorgen naar de Randstad willen, moeten rekening houden met veel langere reistijden als ze achter een colonne van de politie rijden. De acties beginnen ’s ochtends om 07.00 uur in Groningen en waaieren richting de Randstad uit via de A7 (over de Afsluitdijk), A6 (Flevoland) en de A28 (Overijssel).

De verwachting is dat in de loop van de middag het verkeer rond Rotterdam in zuidelijke richting (op de A4, A13, A20 en A16) veel hinder zal ondervinden van de acties. In de avondspits wordt ernstige hinder verwacht op de A58 richting Tilburg en Eindhoven en op de A2 tussen Eindhoven en Weert.

Lees ook:
Politie houdt woensdag hele dag landelijke langzaamaanactie

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief