RWS-verkeersleiders op het water te volgen via Twitter

588

In navolging van de twitterende weginspecteurs zijn sinds vandaag vier verkeersleiders op het water van Rijkswaterstaat te volgen via Twitter. Dagelijks gaan zij via berichten en foto’s vertellen over de veelzijdigheid van hun werk op de Nederlandse hoofdvaarwegen.

RWS-verkeersleiders op het water te volgen via TwitterDe verkeersleiders op het water zijn actief in op rivieren, kanalen en binnenwateren in verschillende regio’s in Nederland. Zij begeleiden het scheepvaartverkeer vanaf patrouillevaartuigen en op verkeersposten, ook in bijzondere situaties zoals bij incidenten of evenementen. De mobiele verkeersleiders zorgen daarnaast via dieptemetingen en inspecties dat de vaarwegen in orde blijven. Ook handhaven zij als bijzonder opsporingsambtenaar (BOA) de regels op het water. Via hun persoonlijke Twitteraccount laten zij zien hoe zij zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming op de Nederlandse hoofdvaarwegen. Uiteraard gaat bij incidenten het werk altijd voor.

De accounts

Iedereen (met of zonder Twitteraccount) kan de vier verkeersleiders op het water online volgen, via de onderstaande accounts:

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief