RWS test nieuwe spitsstroken A15

479

UTRECHT – Rijkswaterstaat test tot medio mei de nieuwe spitsstroken op de A15 tussen afrit 14 en 15 richting de Maasvlakte/Thomassentunnel. Tijdens deze testperiode is de spitsstrook wel zichtbaar voor de weggebruiker maar niet in gebruik.

A15 heeft duurste fileOp de spitsstrook worden bakens aangebracht waardoor verkeer geen gebruik kan maken van de strook. Voor alle duidelijkheid wordt de spitsstrook ook met een rood kruis afgesloten. De spitsstroken zijn aangelegd om tijdens grote drukte meer rijstroken beschikbaar te hebben. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer.

Naar verwachting wordt de nieuwe spitsstrook richting de Maasvlakte/Thomassentunnel medio mei geopend. De openstelling van de spitsstrook in tegengestelde richting staat gepland voor medio augustus 2015.

Verbreding A15

De A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein wordt tot eind 2015 aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren. In totaal komt er 85 km extra aan rijstroken bij en wordt er een nieuwe bredere en hogere Botlekbrug gebouwd. A-lanes-A15, het consortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitvoert, zal door slim plannen en bouwen de hinder als gevolg van de werkzaamheden minimaliseren. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief