RWS houdt bijeenkomst over vorderingen ombouw Meppelerdiepsluis

422

ZWARTSLUIS – Rijkswaterstaat organiseert samen met combinatie Strukton Reef voor belangstellenden een informatiebijeenkomst over de vorderingen van de verbouwing van de Meppelerdiepsluis.

RWS houdt bijeenkomst over vorderingen MeppelerdiepsluisEerst wordt een korte introductie gegeven over de stand van zaken. De bezoekers worden daarna bij thematafels geïnformeerd over de planning, het ontwerp en de effecten en doelen van de nieuwe sluis. Aan de orde komt onder meer de plaatsing van een nieuwe roldeur in december. Daarnaast wordt het plaatsen van de nieuwe brug in februari 2015, met de bijbehorende tweedaagse vaarwegstremming toegelicht. Tijdens de bijeenkomst hebben de aanwezigen uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen.

Keer wordt schut

Rijkswaterstaat bouwt de Meppelerdiepsluis om van keersluis tot schutsluis. Daardoor kan de scheepvaart het hele jaar zonder stremmingen van en naar Meppel varen. De nieuwe sluis wordt breder en dieper dan de huidige, waardoor grotere schepen vlotter en veiliger kunnen passeren. Tevens zorgt de nieuwe sluis voor een betere bescherming tegen overstromingen. Daarnaast worden het bedieningsgebouw en de bestaande brug in de Hasselterdijk (provinciale weg N331) vervangen. Het project moet in 2017 klaar zijn.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 12 november in hotel Zwartewater, De Vlakte 20, in Zwartsluis van 19:30 tot 21:00 uur. (Bron: RWS)

Meer nieuws over de ombouw:
Damwanden voor nieuwe Meppelerdiepsluis
‘Zeer lage concentraties asbest bij Meppelerdiepsluis’
Beperkte vaarwegbreedte bij bouw nieuwe Meppelerdiepsluis

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief