RWS gaat Prins Willem Alexandersluis handmatig schutten

394

Rijkswaterstaat gaat de Prins Willem Alexandersluis in het sluizencomplex Schellingwoude bij Amsterdam tot en met zaterdag 06.00 uur handmatig schutten.

Grote sluis Oranjesluizen defectGisteren konden al twee schepen via de grote kolk schutten. Donderdagmiddag om 13.00 uur gingen er ook weer drie schepen doorheen. Vrijdag wordt om 08.00 uur, 13.00 uur en 18.00 uur geschut. Er is wel maar één schutting per genoemd tijdstip.

Zaterdag kan er alleen om 06.00 uur nog één schutting door de grote kolk plaatsvinden. Daarna kan er even geen scheepvaart meer door de grote sluis omdat men dan de deur gaat ombouwen. Men hoopt dan zaterdag avond om 20.00 uur klaar te zijn. Vanaf dat moment kan er dan weer normaal worden geschut. Dit alles natuurlijk zonder dat zich bijzonderheden voordoen.

Staalkabel knapt
De Prins Willem Alexandersluis in het sluizencomplex Schellingwoude bij Amsterdam is sinds maandagavond 24 februari half zeven gestremd. Tijdens het openen van de oostdeur knapte een staalkabel met als gevolg dat de sluisdeur niet meer bediend kan worden. (Bron: Koninklijke Schuttevaer)

Volg TotaalTrans op Twitter