RWS begint met verdubbeling verbindingsweg A1 naar A30

433

Rijkswaterstaat begint vandaag met de verdubbeling van de verbindingsweg in de aansluiting Barneveld (15) op de A1 naar de A30. Verkeer dat vanuit de richting knooppunt Hoevelaken de A30 richting Ede oprijdt, krijgt binnenkort te maken met een verdubbeling van de verbindingsweg. Hierdoor verbetert de doorstroming van het verkeer.

RWS begint met verdubbeling verbindingsweg A1 naar A30De werkzaamheden om de verdubbeling van de afrit mogelijk te maken, veroorzaken hinder. Vanaf maandag 30 september tot medio november 2013 hebben zowel weggebruikers die gebruik maken van de afrit Barneveld (15) vanuit de richting Hoevelaken richting Ede, als weggebruikers vanaf de N301 richting Ede én weggebruikers vanaf de A30 richting Voorthuizen/Apeldoorn, te maken met tijdelijke minder wegcapaciteit (1 rijstrook beschikbaar) en nachtelijke afsluitingen van de toerit richting Apeldoorn. De precieze momenten waarop de nachtelijke afsluitingen, staan vermeld op gele borden langs de weg. Er is in geval van afsluiting van de afrit een omleidingsroute ingesteld. Weggebruikers moeten de komende periode met name in de avond en nacht rekening houden met hinder en een wat langere reistijd.

Beter benutten
Rijkswaterstaat heeft samen met regionale overheden en het bedrijfsleven een pakket aan maatregelen opgesteld met als doel om bereikbaarheid en doorstroming te vergroten door bestaande knelpunten op te lossen. Deze variëren van fysieke maatregelen, zoals mogelijkheden voor fietsparkeren in de binnenstad van Utrecht en een aanpassing van de afrit van de A1 bij Barneveld, tot gedragsbeïnvloedingsmaatregelen, zoals het verlengen van het project Spitsvrij en campagnes voor het nieuwe werken.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter