RWS begint eind januari met opwaardering Wilhelminakanaal

592

Rijkswaterstaat begint eind januari met de graafwerkzaamheden voor de verbreding en verdieping van het Wilhelminakanaal. De aanpassingen maken het kanaal vanaf 2016 geschikt voor grotere vrachtschepen.

RWS begint eind januari met opwaardering van JulianakanaalDe graafwerkzaamheden vinden plaats aan de noordzijde van het Wilhelminakanaal, van de Baron van Voorst tot Voorstweg tot aan sluis II. De werkzaamheden brengen het kanaal op breedte en diepte, waardoor de contouren van het verbrede kanaal veel zichtbaarder worden.

Rijkswaterstaat verwacht dat het scheepvaartverkeer weinig hinder zal ondervinden van de graafwerkzaamheden. Wel bestaat er een kans dat de schepen hun snelheid moeten temperen. Daarnaast kan er lokaal eenrichtingsverkeer worden ingesteld. Hierbij gaat het om kleine afstanden van maximaal 100 meter.

Hulpbrug
Ook wordt er tot eind januari gewerkt aan de bouw van een hulpbrug bij sluis III. Deze tijdelijke brug ontsluit het sluiseiland, waarop de nieuwe sluis wordt gebouwd. Dankzij de brug kan het materieel dat nodig is voor de bouw van de nieuwe sluis op het sluiseiland komen. De brug komt over het spuikanaal te liggen ter hoogte van de nieuwe sluis. (Bron: RWS)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter