RWG: ‘Wij zijn een ict-bedrijf dat containers begeleidt’

572

ROTTERDAM – De Rotterdamse havenwerkers en de directie van Rotterdam World Gateway (RWG) hebben nog steeds een conflict met elkaar over een cao voor het personeel van RWG. CEO Ronald Lugthart zegt vandaag in het Financieel Dagblad (FD) dat zijn terminal een ict-bedrijf is dat containers begeleidt en dat daar geen traditionele haven-cao bij past.

RWG: ‘Wij zijn een ict-bedrijf dat containers begeleidt’RWG betreurde eerder de houding van de bonden in hoge mate. ‘Wij wijzen erop dat de bonden over het hoofd zien dat het merendeel van het werk bij RWG al onder een haven-cao valt: alle operationele werkzaamheden hebben wij op basis van langjarige contracten ondergebracht bij bedrijven mét een haven-cao. De vakbonden zijn dus al grotendeels cao-partner.’

Hervatten

RWG blijft benadrukken dat zij als modern werkgever een concurrerend, individueel arbeidsvoorwaardenpakket kent dat de toets der vergelijking met de arbeidsvoorwaarden bij andere terminals glansrijk kan doorstaan. ‘Concurrentie op arbeidsvoorwaarden is absoluut niet aan de orde, integendeel. Ondanks deze teleurstelling blijven wij te allen tijde bereid de gesprekken met de vakbonden te hervatten.’ (Bron: FD/Foto: RWG)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief