RUTOM Cargo koopt eerste Volvo FM Methaan-Diesel bakwagen

850

RUTOM Cargo onlangs de eerste Volvo FM Methaan-Diesel bakwagen op de Nederlandse wegen aangeschaft. De bakwagen gaat onderdeel uitmaken van een LZV.

Tom van den Broek, die samen met zijn broer Ruud de directie voert: ‘Wij willen voorop lopen in alles wat we doen. Zo hebben we in dit geval gekozen voor de Volvo FM Methaan-Diesel, die op LNG rijdt en als LZV lijndiensten gaat rijden. Wij hebben voor dit concept gekozen, omdat we de uitstoot van schadelijke stoffen waar mogelijk verder willen terugdringen. Wij merken dat het bewustzijn over duurzaamheid ook bij onze klanten leeft.’
RUTOM Cargo koopt eerste Volvo FM Methaan-Diesel bakwagenRUTOM Cargo heeft gekozen voor een Volvo FM Methaan-Diesel bakwagen, die voorzien wordt van een dolly, waarachter een normale 13,60 meter oplegger wordt gekoppeld. ‘Wij willen een maximale beladingsgraad, gekoppeld aan maximale flexibiliteit’, aldus Tom van den Broek.

Vermindering emissie
De Volvo FM 460 Methaan-Diesel betekent een enorme stap voorwaarts op het gebied van zware trucks op vloeibaar gas (LNG – Liquified Natural Gas) in combinatie met diesel. Hierdoor is duurzaamheid ook in de transportwereld een feit. Daarnaast blijven de positieve eigenschappen van de dieselmotor behouden zoals een hoge trekkracht bij lage toeren en een goed brandstofverbruik. Dit zijn unieke eigenschappen voor een dual fuel motor. De overgang van diesel naar LNG betekent ook een duidelijke vermindering in de CO2-emissies vergeleken met gewone dieselmotoren. De CO2-emissie wordt bij gebruik van LBG (Liquified Biogas) meer dan gehalveerd ten opzichte van een dieselmotor.

Direct vijf
Met de steeds grotere beschikbaarheid van LNG in Nederland, wordt de transitie naar minder milieubelastend transport makkelijker gemaakt. De Volvo FM 460 Methaan-Diesel sluit naadloos aan op deze behoefte en wordt al door tientallen vervoerders met succes ingezet. Naast de nieuwe Volvo FM Methaan-Diesel heeft RUTOM Cargo ook een Volvo FE en een nieuwe Volvo FH Euro 6 in gebruik genomen. ‘Wij hebben er direct vijf bijbesteld om ook hiermee voorop te lopen. Het vele vervoer van en naar de Maasvlakte, de vele Duitse maut-kilometers en de duurzaamheid hebben de doorslag gegeven.’

RUTOM Cargo
RUTOM Cargo is een relatief nieuwe naam in de transportwereld met 75 jaar ervaring. Van den Broek Sneltransport heeft na de overname van transportbedrijf Frans van Hout & Zonen gekozen voor de nieuwe naam RUTOM Cargo.

RUTOM Cargo koopt eerste Volvo FM Methaan-Diesel bakwagen

twitter