Ruim 40.000 mensen zetten voeten in Deurganckdoksluis

673

ANTWERPEN – Ruim 40.000 mensen hebben zaterdag en zondag een bezoek gebracht aan de Antwerpse Deurganckdoksluis. De sluis, de grootste sluis ter wereld in aanbouw, was dit weekend toegankelijk voor het grote publiek.

Ruim 40.000 mensen zetten voeten in DeurganckdoksluisVele duizenden mensen maakten gebruik van die gelegenheid. De reacties van de bezoekers waren volgens het Havenbedrijf Antwerpen bijzonder positief. ‘Great work’, ‘zeer de moeite om te zien’, ‘mooi project’, ‘toporganisatie’… klonk het uit vele monden. Overigens kon vanwege de massale opkomst niet iedereen de sluis in.

Onwel

Zaterdag bezochten tussen de 14.000 en 15.000 mensen de sluis. Zondag was de sluis al vanaf acht uur toegankelijk. Meteen vanaf ’s morgens stroomden de bezoekers toe. In de namiddag bereikte de bezoekersstroom een piek en zaten de toegangswegen naar het evenement vol. Rond 15.30 uur besliste de organisatie om het evenement af te sluiten voor nieuwe bezoekers. ‘Een van de bezoekers aan de sluis is rond 13.15 uur onwel geworden, waardoor hij moest afgevoerd worden. Daardoor hebben we de toegangsweg naar de parking op de Sint-Antoniusweg een half uurtje moeten afsluiten. Een aantal mensen die in de file stonden die op die manier was ontstaan, hebben zich dan langs de kant van de weg gezet en zijn te voet verder gegaan. Het wild parkeren had verstrekkende gevolgen voor de vlotte doorstroming van onze shuttle diensten. Daardoor zijn veel mensen in een file beland, wat we uiteraard ten zeerste betreuren. Het slachtoffer in kwestie werd naar het ziekenhuis overgebracht, zijn toestand is stabiel.’

Voorjaar 2016

Waar zaterdag en zondag nog vele duizenden paar voeten stonden, stroomt vanaf eind april Scheldewater. Eind mei worden de sluisdeuren ingevaren. In het voorjaar van 2016 zal de sluis in gebruik worden genomen. (Bron: Haven Antwerpen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief