Ruim 40.000 euro aan boetes bij fraudecontrole wegtransport

471

GRONINGEN – Bij een fraudecontrole van het wegtransport op woensdagmiddag –en avond hebben de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de politie voor 40.000 euro aan boetes uitgeschreven.

PolitieautoHet doel van de controle was het tegengaan van fraude met de tachograaf. In totaal werden 53 vrachtwagencombinaties gecontroleerd, waarvan 33 buitenlandse en 20 Nederlandse. Hiervan bleken 58% in overtreding. In totaal werd dertig keer proces-verbaal opgemaakt, waarvan tien keer in het kader van fraude met de tachograaf zoals: het gebruik van magneten, het verborgen houden van tachograafschijven en het rijden zonder gebruik te maken van een bestuurderskaart.

Verder werd er bekeurd voor het genieten van onvoldoende rust, het niet vermelden van overige werkzaamheden en veertien keer werd gewaarschuwd voor het overschrijden van de rijtijdenwetgeving.

Alle remmen versleten

Ook de voertuigen werden gecontroleerd op technische gebreken. Hierbij werd bekeurd voor: versleten banden, niet hebben van wielafscherming, lading niet gezekerd, een losse as, een afgebroken stootbalk, overschrijding van de hoogte, overbodige verlichting, versleten remmen waarbij in één de trailer is stilgezet omdat alle remmen waren versleten en het niet hebben van zijreflectie. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief