Ruim 1,6 miljoen euro subsidie voor Bruisend Waterplein Breda

780

Een telescoopkraan heeft donderdag de twee stalen vakwerken voor de Koning Willem-Alexanderbrug in Breda geplaatst. De vakwerken zijn 28 meter lang en 2 meter hoog. Vanaf april 2014 moeten grotere jachten onder de brug door kunnen varen.

Ruim 1,6 miljoen euro subsidie voor Bruisend Waterplein BredaDe vervanging van de Trambrug door een nieuwe hogere brug maakt onderdeel uit van het project Bruisend Waterplein dat ruim 1,6 miljoen euro subsidie ontvangt uit OP-Zuid, afkomstig van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het Rijk en de provincie.

‘Mooie ligplaats’
Wethouder Cees Meeuwis vindt de aanleg van de brug een belangrijk moment om de  haven van Breda bereikbaar te maken voor grotere jachten. ‘Maar die moeten dan wel een mooie ligplaats krijgen aan de haven. Om dat mogelijk te maken, is er een aanbesteding uitgeschreven voor de aanleg van een passantenhaven. Begin februari start de verdere realisatie van deze plannen. Tegen die tijd zien we ook al wat meer van het eindresultaat van de Koning Willem-Alexanderbrug.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter