Rotterdam: ‘Strenge controle op gebruik dampretourleiding binnenvaart’

733

De Havenmeester van Rotterdam gaat met ingang van 1 oktober intensief controleren op het gebruik van een dampretourleiding bij de boord-boord overslag van zware stookolie door de binnenvaart.

Rotterdam: ‘Strenge controle op gebruik dampretourleiding binnenvaart’Sinds 1 januari gelden strengere regels voor de boord-boord overslag van zware stookolie door de binnenvaart. Sinds die datum is zware stookolie als een gesloten stof opgenomen in het ADN. Door deze aanpassing is zware stookolie als schadelijke of gevaarlijke stof opgenomen in de Havenbeheersverordening en mag niet meer door schepen onderling worden overgeslagen zonder het gebruik van een dampretourleiding.

Duurzame haven
Volgens havenmeester De Vries voorkomt de maatregel dat bemanning en omgeving worden blootgesteld aan mogelijk gevaarlijke dampen die vrijkomen bij boord-boord overslag. ‘Rotterdam wil een haven van wereldklasse zijn, voor de bewoners, de scheepvaart en de bedrijven in het Rotterdamse havengebied. Daarvoor is het onder andere van belang om elkaar geen hinder/overlast te bezorgen. Boord-boord overslag van zware stookolie veroorzaakt stankoverlast voor bewoners en omringende bedrijven als dit niet gesloten plaatsvindt. Het gebruik van een dampretourleiding voorkomt dit. Met elkaar willen we zorgen voor een veilige, efficiënte en duurzame haven. Door het gebruik van een dampretourleiding draagt de binnenvaart een steentje bij aan een verdere duurzame ontwikkeling van onze haven.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter