Rotterdam snoept overslag breakbulk af van Antwerpen

775

De haven van Rotterdam heeft in het eerste kwartaal negen procent meer breakbulk overgeslagen. Dat ging ten koste van de haven van Antwerpen waar de overslag van breakbulk met negen procent daalde. ‘Wat ons betreft trekken we die lijn door’, zegt business-manager breakbulk Melvin Hage van het Havenbedrijf Rotterdam.

Rotterdam snoept overslag breakbulk af van AntwerpenVolgens Hage is Antwerpen goed in breakbulk, maar kan Rotterdam het beter. ‘De kwaliteit van ons materieel, de mensen, de haven, achterlandverbindingen is hoger en de Rotterdamse haven is vaak goedkoper. Veel klanten in ons segment kiezen echter traditioneel en daarom moeten we prikkelen om beweging te creëren.

Loves breakbulk
De Rotterdamse haven lanceerde tijdens de vakbeurs Breakbulk Europe in Antwerpen de nieuwe campagne Rotterdam loves breakbulk, voor goederen zoals staal, papier, projectlading en non-ferro metalen. De Scheldestad is als Europese marktleider in breakbulk volgens de Rotterdamse haven ‘het hol van de leeuw’. (Bron: Haven Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief