Rotterdam is de beste in teu’s

454

ROTTERDAM – Het afgelopen jaar is een zeer goed containerjaar geweest voor de Rotterdamse haven in vergelijking met de zes belangrijkste containerhavens in de Hamburg-Le Havre range. Dat geldt voor de jaarlijkse groei, in marktaandeel en in groei sinds het begin van de economische crisis in 2008.

Rotterdam is de besteIn 2014 overschreed de gezamenlijke overslag van de zes belangrijkste containerhavens de drempel van veertig miljoen teu, dankzij een groei ten opzichte van 2013 van 4%. Met uitzondering van Bremerhaven  zagen alle havens hun overslag toenemen. Rotterdam noteerde de hoogste toename (5,8%), terwijl in het vierde kwartaal Hamburg (5,1%) leed onder de effecten van de Russische boycot.

De verschillende groeipercentages hadden ook gevolgen voor de marktaandelen in de totale Hamburg‐ Le Have range overslag. Le Havre, Zeebrugge and Bremerhaven zagen hun aandeel dalen, terwijl de andere drie een plus noteerden.

Na de crisis

Sinds de klap van 2008, behandelden vier van de zes havens meer containers in 2014 dan zes jaar eerder. Hamburg en Zeebrugge zitten nog steeds onder de piek van destijds. Met een (over zes jaar gerekende) toename van 14%, is Rotterdam de duidelijke winnaar in de regio. (Bron: Haven Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief