Rotterdam breidt toegangseisen en handhaving Maasvlakte uit

469

ROTTERDAM – De gemeente Rotterdam breidt in een aantal stappen de handhaving van de toegangseisen voor de Maasvlakte uit. Vanaf 23 maart geldt de hele Maasvlakte als een ‘zone’.

maasvlakte2Hierdoor kan niet alleen bij het oprijden van de Maasvlakte via de N15 worden gecontroleerd of een voertuig aan de toegangseisen voldoet, maar is het nu mogelijk in het hele gebied te controleren. Dit betekent ook dat de parallelweg aan de N15 – de Noordoever Oostvoornse Meer – rechtstreeks tot de zone hoort en niet meer als sluiproute kan worden gebruikt.

Grotere pakkans

Verder gaat de gemeente per 2 april de camera’s boven de weg gebruiken voor de handhaving. Daarmee wordt de pakkans aanzienlijk vergroot. Oorspronkelijk zou de handhaving met camera’s al medio januari van start zijn gegaan. Maar zowel de gemeente als de leverancier van de systemen zijn hun afspraken niet op tijd na gekomen. Naast de handhaving met camera’s zet Rotterdam voorlopig ook in op maandelijkse handhavingsacties langs de weg. Nadat de camera’s in werking zijn gezet zullen die acties vooral gericht zijn op voertuigen met buitenlandse kentekens. Deze uitbreiding van de handhaving komt tegemoet aan de eis van TLN dat er sprake moet zijn van een gelijk speelveld binnen de sector, zowel met buitenlandse vervoerders, als tussen Nederlandse vervoerders onderling. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief